Лодки  Моторы Прицепы Обучение Книги Форум Объявления Ещё


Motorka.org » Разное » Страница 16

Судовий збір

Судовий збір - це обов'язковий грошовий платіж, який стягується з громадян при подачі позову, а також деяких інших документів, регламентованих законом України. Необхідно відзначити, що судовий збір одразу надходить в казну держави і не може бути використаний третіми особами, в тому числі органами судової влади і державними структурами.

Даний податок стягується безпосередньо перед подачею позову, про що позивач попереджається уповноваженою особою, внесок носить суто обов'язковий характер. Позовна заява в обов'язковому порядку повинна містити доповнення у вигляді доданої квитанції про оплату судового внеску і тільки тоді вона підлягатиме розгляду. Оплата здійснюється у відділеннях банків України та поштових служб, крім того, сьогодні практикується онлайн-оплата, але вона не так поширена, тому краще вдатися до звичних і загальноприйнятих методів.

Розмір судового внеску не є статичним, сьогодні він має властивість до часткової зміні, оскільки Конституція та інші закони України підлягають постійній реформації. Так, у зв'язку зі змінами мінімальної заробітної плати від 01.01.2016 року, сума судового збору була відповідно підвищена. Вона може варіюватися в залежності від умов, наприклад, від громадянського статусу особи (фізична, юридична), а також від характеру судового процесу (майновий, шлюборозлучний, відстоювання честі та гідності і так далі). В середньому ж, розмір судового внеску прирівнюється до 0.4 мінімальної заробітної плати та не може перевищувати 5-ти її розмірів. Таким чином, при складанні позовної заяви будь-якого характеру, сума внеску не може становити менше 550 гривень і більше 6890.

01.07.2016




Теги: Разное
Категории: Разное » Страница 16

Обсуждения на форуме

КШМ Ветерок 12. (1036)

помпа из нержавейки и уплотнение тяги реверса на н ... (9)

Wyatboat-460 Pro (504)

Охота по водоплавающим (314)

Про АВТО (18548)

Барахолка "Johnson / Evinrude" - только запчасти (2892)

Частный дом - радости и слезы (4079)

Попытка №3 стать водоплавающим! (501)

Москва 12 и 10 ревизия и восстановление. (198)

Про трим (17)

Нептун и чайник. (376)

Работа нептуна-23 без дрыгания у кого нить получал ... (142)

Что поставить чтобы, АХ! (393)

Барахолка "Нептун" - только запчасти (799)

Lowrance elite 12 (34)